Alles wordt discreet verzonden!

Gratis verzending in Nederland vanaf 75,-

Bestellingen voor 16:00 worden vandaag verstuurd

Menstruatiecups

De menstruatie is voor geen enkele vrouw een plezier. Dit wordt geen probleem meer voor jouw met onze menstruatiecups.

Lees meer

1 artikelen

cup-4

Menstruatiecup Roze

 5,49 5,95
+

Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

Wat is een menstruatiecup?

Veel mensen hebben er wel van gehoord, maar weten nog niet zo goed wat het is. De menstruatiecup is eigenlijk een alternatief voor de tampon en maandverband. Dit ‘bekertje’ vangt het bloed op in plaats van dat deze het bloed absorbeert, hierdoor kan deze ook veel langer worden gedragen, vaak wel 8 tot 12 uur. Omdat deze cup veel lijkt op een tampon worden gedagen tijdens het sporten, feesten en zelf zwemmen.

Omdat deze menstruatiecup vaker te gebruiken is, bespaar je ook een hoop geld. Bekijk maar eens hoeveel jouw doos tampons of maandverband kost en hoe lang je hier mee doet. Goed voor het klimaat en goed voor je portemonnee.

Hoe reinig je je menstruatiecup?

Het is belangrijk dat je jouw menstruatiecup niet langer draagt dan 12 uur. Hierna moet deze gewassen worden. Maar hoe doe je dit? Veel menstruatie cups kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met water. Maar ga je toch ergens heen waar ze geen schoon water hebben? Dan kan je altijd een flesje water mee nemen in je tas. Wanneer je cup weer schoon is, is deze weer klaar om in te brengen.

Ben je klaar met je menstruatie, dan is het noodzakelijk om je menstruatiecup uit te koken. Hiermee steriliseer je jou cup en zorg je er voor dat deze weer goed schoon wordt. Maak deze eerst goed schoon en doe hem daarna in een pannetje met een laag water. Zorg er wel voor dat de cup volledig onder staat. Breng het water aan de kook en laat een aantal minuten koken. Haal de cup uit het water en laat deze drogen.

Hoe gaat mijn menstruatiecup langer mee?

Zorg er voor dat na het schoonmaken je je cup goed opbergt. Doe dit niet op een vochtige plek zoals de badkamer. Hierdoor kunnen er bacteriën ontstaan op je cup en kan het materiaal beschadigen. Zorg er ook voor dat je je menstruatiecup niet bewaard in een luchtdichte verpakking.